Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه پیام نور کرمانشاه از نیمه کاره ماندن عملیات بازسازی دانشگاه‌های سرپل ذهاب و ثلاث باباجانی پس از گذشت چهار سال از وقوع زلزله بزرگ استان کرمانشاه خبر داد.

به گزارش ایسنا، بهمن سعیدی‌پور با اشاره به تخریب دو مرکز پیام نور ثلاث باباجانی و سرپلذهاب در زلزله سال ۱۳۹۶، اظهارکرد: باتوجه به حجم خسارت وارد شده به این دو مرکز وعدم امکان برگزاری کلاس‌ها در آن‌ها، نیاز به بازسازی مجدد داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یکسال پس از وقوع زلزله عملیات بازسازی این دو مرکز آغاز شد، اما درحالی که به حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده بودند، از حدود دو سال پیش بازسازی آن‌ها متوقف شد.

رئیس دانشگاه پیام نور کرمانشاه علت متوقف ماندن این دو پروژه را عدم تخصیص اعتبارات لازم اعلام کرد و گفت: میزان اعتبار مورد نیاز برای اتمام این دو پروژه حدود شش میلیارد تومان – هرکدام سه میلیارد تومان – است که باید از محل منابع مدیریت بحران استانداری تامین شود که تاکنون تامین اعتبار نشده است.

وی خاطرنشان کرد: طی دو سال گذشته بصورت متوالی و مکرر برای تخصیص اعتبار این دو پروژه با استانداری مکاتباتی داشته ایم، اما هنوز اقدامی نشده است.

سعیدی‌پور تاکید کرد: در طول چهارسال پس از وقوع زلزله امور آموزشی این دو مرکز در کانکس انجام گرفته و تاکنون هم ادامه دارد.

رئیس دانشگاه پیام نور کرمانشاه با اشاره به تعطیلی دانشگاه‌ها به واسطه شیوع بیماری کرونا، عنوان کرد: شیوع بیماری کرونا و تعطیلی دانشگاه‌ها بهترین فرصت برای بازسازی این دو مرکز دانشگاهی بود که متاسفانه انجام نگرفت.

وی درخصوص تعداد دانشجویانی که دراین دو دانشگاه تحصیل می‌کنند نیز گفت: در دانشگاه ثلاث باباجانی حدود ۴۵۰ دانشجو و در دانشگاه سرپل ذهاب حدود ۷۰۰ دانشجو مشغول به تحصیل داریم.

رییس دانشگاه پیام نور کرمانشاه در ادامه در تشریح آخرین وضعیت فعالیت‌های آموزشی در این دانشگاه هم اعلام کرد: در حال حاضر دروس عملی، آزمایشگاهی و کارگاهی را با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی به شکل حضوری برگزاری می‌کنیم و سایر دروس هم الکترونیکی برگزار می‌شوند.

به گفته این مسئول، امتحانات پایان ترم دانشجویان مقطع کارشناسی این دانشگاه به شکل الکترونیکی و برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد به شکل حضوری خواهد بود.

دانشگاه پیام نور کرمانشاه ۱۵ هزار دانشجو برای ترم تحصیلی جاری دارد که در ۱۴ مرکز پیام نور در شهرستان‌های استان تحصیل می‌کنند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: کرمانشاه سرپل ذهاب زلزله دانشگاه پیام نور کرمانشاه دو مرکز دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۷۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حیوانی که دایناسور‌ها در کنار آن کوچک به نظر می‌رسند!

همه ما می‌دانیم که نهنگ آبی با ۳۰ متر طول و وزنی در حدود ۲۰۰ تن، بزرگ‌ترین پستاندار تاریخ و به‌علاوه عظیم‌ترین حیوانی است که تا به امروز روی کره زمین زندگی کرده؛ اما شاید برایتان این سؤال مطرح شود که بزرگ‌ترین پستانداری که روی سطح زمین راه می‌رفته کدام جانور بوده است؟

در شرایط فعلی، فیل آفریقایی بزرگ‌ترین پستاندار و حیوان خشکی‌زی در کره زمین است که با حدود ۷ متر طول و قدی در حدود ۳.۷ متر، عموماً بین ۴ تا ۷ تن وزن دارد و درعین‌حال در بین پستانداران روی خشکی، سنگین‌ترین مغز و بینی را داراست؛ اما باید بدانید که فیل آفریقایی بزرگ‌ترین پستاندار خشکی تاریخ کره زمین نیست.

این عنوان در اختیار جانور منقرض‌شده‌ای به نام بَلوچی‌دَد یا بلوچ تریوم (Paraceratherium) است که درواقع یک کرگدن عظیم بدون شاخ با گردنی بلند شبیه زرافه بوده. این جانور بیشتر در آسیا و کشور‌های چین، مغولستان، قزاقستان و پاکستان زندگی می‌کرده و به دوران الیگوسن و بین ۳۴ تا ۲۳ میلیون سال پیش برمی‌گردد. این در حالی است که بزرگ‌ترین کرگدن امروزی دنیا، کرگدن سفید جنوبی است که طولش حداکثر ۴.۲ مترو ارتفاعش به ۱.۸۵ متر و وزنش به ۳.۶ تن می‌رسد.

ابعاد بَلوچی‌دَد چقدر بوده؟
تصور می‌شود که طول بزرگ‌ترین پستاندار خشکی تاریخ، ۷.۴ متر و ارتفاع شانه‌هایش ۴.۸ متر بوده و با این ابعاد، غول‌پیکرترین پستانداری لقب می‌گیرد که تا به امروز روی کره زمین راه رفته است. طبق تخمین‌های انجام شده بعد از بررسی اسکلت نیمه بازسازی شده این جانور در موزه تاریخ طبیعی آمریکا، به نظر می‌رسد که این هیولای ماقبل تاریخ حدود ۱۷ تن وزن داشته؛ یعنی چیزی معادل ۵ برابر وزن کرگدن‌های فعلی.

در سال ۲۰۲۱ بود که گونه جدیدی از این کرگدن غول‌پیکر منقرض شده (با نام علمی Paraceratherium linxiaense)، در تبت کشف شد. قدمت فسیل‌های یافت شده به ۲۶.۵ میلیون سال پیش برمی‌گردد و شامل یک جمجمه کاملاً سالم همراه با فک پایین و ستون مهره‌های جانور دیگری است.

دنگ تائو، نویسنده اصلی مطالعه‌ای در این رابطه، توضیح داد: «طول جمجمه یافت شده بیش از یک متر بود و به‌ندرت دیده می‌شود که یک جمجمه تا این حد سالم بماند.»

البته لازم به ذکر است که درهرحال نمی‌توان با قاطعیت بَلوچی‌دَد را به‌عنوان بزرگ‌ترین پستاندار خشکی نامید؛ چراکه به دلیل ناقص بودن فسیل‌های کشف شده، این امکان وجود ندارد که با قاطعیت گفت که این کرگدن‌های باستانی تا چه اندازه رشد می‌کردند و آیا رقبای سرسخت‌تر و بزرگ‌تر منقرض‌شده‌ای برای کسب این عنوان داشته‌اند یا خیر.

دیگر رقبای بلوچی دد
مثلاً عده‌ای براین باورند که فیل عاج راست (Palaeoloxodon) که بین هفت‌صد هزار تا پنجاه‌هزار سال پیش زندگی می‌کرده، حتی از بَلوچی‌دَد هم بزرگ‌تر بوده و وزنی در حدود ۲۲ تن داشته. البته این تخمین تنها براساس یک قطعه یافت شده از استخوان ران این فیل به عمل آمده و عده‌ای وزن این جانور را کمتر می‌دانند. دیگر برآورد‌های انجام شده با اندازه‌گیری استخوان‌های کامل‌تر اندام فیل‌های جوان، وزن حدودی این جانور غول‌پیکر را بین ۱۳ تا ۱۵ تن تخمین می‌زنند.

از سوی دیگر به نظر می‌رسد که ماموت‌هایی به نام Borson’s mastodon که بین ۵ تا ۲.۵ میلیون سال پیش در بخش‌هایی از اوراسیا زندگی می‌کردند، حدود ۱۵ تا ۱۶ تن وزن داشتند و بدین ترتیب کرگدن عظیم‌الجثه ما، یک رقیب سرسخت احتمالی داشته.

البته فارغ از این بحث، هیچ‌یک از این جانوران سنگین‌وزن، به گرد پای بزرگ‌ترین حیوانی که تا به حال روی کره زمین راه رفته، نمی‌رسند. البته که این جانور پستاندار نبوده و پاتاگوتایتان (Patagotitan mayorum) نام داشته که یک ماموت غول‌پیکر بوده و طولش به ۳۷ متر و وزنش معادل ۱۰ فیل آفریقایی بوده است.

منبع: خبرآنلاین

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • سازمان ملل: بازسازی غزه به ۸۰ سال زمان نیاز دارد
  • امیر خاموشی از مرکز آموزش هوانیروز شهید وطن‌پور بازدید کرد
  • ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • زلزله‌ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر تیتکانلو خراسان شمالی را لرزاند
  • سازمان ملل هزینه بازسازی غزه را حدود ۵۰ میلیارد دلار برآورد کرد
  • حیوانی که دایناسور‌ها در کنار آن کوچک به نظر می‌رسند!
  • اقامت حدود چهار هزار تبعه خارجی مجاز در استان کرمانشاه
  • زلزله ۴.۷ ریشتری فاریاب کرمان را لرزاند
  • اجرای بخشی از مصوبات سفر رئیس جمهور به استان کرمانشاه